Ne možete se mučiti s peglanjem u kućnoj kancelariji? Pokrili smo vas

Čudan osećaj kolektiviteta Déjà vu pokriva UK upravo sada jer se mnogi od nas vraćaju poslu od kućnog života koji se osjeća tako prošle godine. 


Možda ćete se čak osjećati kao da ste već čitali ovaj članak, i Definitivno sam napisao nekoliko sestrinskih djela što vam na prvi pogled može izgledati isto krajičkom oka, ali ovo WFH (sada čak ima i zgodan akronim!) era ima drugačiji ukus. 


Sada je novina nestala, manje je vjerovatno da ćemo se dotjerati u kuhinji kao malo smijeha ili da koristimo začarani medij oblačenja da prizovemo svoju unutrašnju šeficu u domove u kojima živimo naši ugodniji, blaži ja. .


Dok nećemo ići tako daleko do The Guardiana proglasiti površni tatin stil Adama Sandlera kao težnju za novu kućnu kancelariju, ovaj put je sve o udobnosti, lakoći i praktičnosti. 


Od posljednje ere domaćeg rada, naučio sam da se apsolutno niko ne može natjerati da pegla košulju kada nema gdje da ide, osim ako možda ima Zoom angažman s kraljicom. Lakoća i udobnost su tu gdje je, ali možete i izgledati tako fantastično dok to radite da niko ne mora znati da su to vaši glavni prerogativi. 


Imajući to na umu, u nastavku je nekoliko ponuda kompanije Shirt Company za koje mislim da su odlične za rad od kućnih osnovnih proizvoda zahvaljujući svom šarmu bez nabora i udobnosti.


 


Agnes Sapphire Midi majica haljina


Kupujte ovdje, 148 €


 


Neki bi mogli reći da je malo više nositi haljinu kada radite od kuće, ali onim ljudima ja kažem: „potrebne su 2 sekunde da navučete haljinu preko glave u 8.59 ujutro.“


Safirna haljina Agnes izgleda kraljevski, ali je zaista opuštena djevojka. Bez usklađivanja, bez koordinacije i potrebno je vrlo minimalno peglanje. 


Iskusite transformativnu moć mode o kojoj su svi lupali u prvoj fazi kućne kancelarije (i ja sam kriv, dižem ruke gore!) uz malo truda i visoku nagradu. Win!


 


Chrissy vezena majica jednostavnog kroja 


Kupujte ovdje, 125 €


 


Osjećate li se kao ringmaster koji pokušava da dovede u red svoju djecu, kućne ljubimce, ukućane, partnere i opći život, dok istovremeno kucate na Excel tabelu? Chrissy je majica za tebe!


Šalu na stranu, ova košulja s vezom s aplikacijama lako se uklapa, napravljena je od zaista ugodnog sumota i odiše zabavnom vrstom cirkuskog šika koji se uklapa u apsurd života trenutno. 


Ako ovu omamljujuću opremu okačite na vješalicu da se osuši, nećete je morati peglati, osim ako nemate vrlo zahtjevnog šefa (recimo, Mirandu Priestly iz The Devil Wear Prada) s web kamerom vrlo visoke rezolucije. 


 


Sirikit Smocked Boho bluza 


Kupujte ovdje, 114 €


 


Odiše boho nonšalantnošću, ali i dalje savršeno prikladna za kancelariju, Sirikit bluza je prilično mali broj koji se lako nosi i ne zahtijeva apsolutno peglanje. 


Ako, poput mene, kozmetičke kompanije ljubazno opisuju vašu nijansu kože kao 'slonovaču', a zločesti članovi porodice 'past', bež boja zaista laska bez šminke. Potresna iskustva 'self view' sa Zoom-om naučila su me da crna može učiniti da bljeđi među nama izgledaju kao poduprt leš. Nema na čemu. 


 


Maggie Muslin Cottom Boho bluza 


Kupujte ovdje, 103 €


 


Podignite Maggie jarbol za zastavu i učinite od nje amblemom cijele nacije!


Iskreno, ne mogu smisliti bolju košulju za život u kućnoj kancelariji. Lebdeća, opuštena i prostrana Maggie se zaista može šetati dnevnom sobom razmišljajući kako jedna žena može proizvesti toliko praznih šoljica za čaj. 


Rustikalna zgužvana struktura znači da jutro zgužvano na jastucima kauča neće napraviti nikakvu razliku u vašoj mogućnosti zumiranja. Radite pametnije, a ne teže. 

Fleur Drapey cvjetna boho bluza 


Kupujte ovdje, 103 €


 


U izuzetno meta potezu, trenutno nosim Fleur majicu dok radim od kuće. Trenutno sam izvaljena na sofi s malim psom koji mi se prevrnuo preko desne noge i mogu reći da mi je udobno koliko bih bio u pidžami. 


Fleur je napravljen od 100% Modal tkanina koja je prozračna i napravljena od prirodnih vlakana. Nikada ranije nisam čuo za Modal, ali volim da ga zamišljam kako je pređen iz etički ubranog štenećeg daha, jer je to ono što je to. 


Cvjetni print je savršen da unese malo života u zimske mjesece, a da ne odaje posebnu vrstu tužnog očaja za ljetom koju živopisnije cvijeće može kanalisati. 


Podrazumijeva se u ovoj fazi članka da nije potrebno peglanje. Ura!


 


Aubrey bluza s remenom s cvjetnim printom 


Kupujte ovdje, na rasprodaji 35 €


 


Govoreći o cvjetnim kombinacijama koje su prikladne za zimu, prigušena paleta boja Aubrey košulje također je pogodna za suptilno uljepšavanje života u kućnoj kancelariji. 


Struk sa kravatom i prekrasna draperija izgledaju dovoljno nestrukturirano da budu postmoderni komentar o radu od kuće, ali izgledat ćete potpuno profesionalno da biste bili pozvani na Zoom u trenutku. 


Oh, i ne morate ga peglati. 


 


Cherie majica s čipkom 


Kupujte ovdje, 114 €


 


Odaću vam malu poslovnu tajnu. Otišao sam na divan branč sa osnivačicom The Shirt Company, Donnom, koja mi je rekla da je Cherie njena omiljena košulja. Zašto? Jer ona često jednostavno ne može da pegla. Uzmite od toga šta hoćete.