Prihvatite svjesniju vrstu slobode uz fleksibilnu Boho modu 

by Karly Rayner

Sa britanskom mapom puta ka slobodi na putu, skoro je vreme da se otvorimo u proleće povećanih mogućnosti — koje će možda biti još slađe posle meseci ograničenja. 


Čini se kao da su svaka žena i njihov pas više filozofski po pitanju slobode stvarno znači nakon prisilnog mirovanja izolacije. Iako su mnogi od nas mentalno radili više nego ikad prije, naši fizički izlazi za bijeg su bili ograničeni. 

 

Naša viktorijanska Boho košulja Clemence Prarie Collar 

 


Za većinu nas, naši letovi fantazije i bijega postali su mnogo skromniji i usklađeniji s našim najdubljim vrijednostima. Sanje o nevjerovatno tirkiznim karipskim valovima skrenule su na jednu stranu skromnijim ljudskim željama: piknik u Hajd parku sa voljenima, mogućnost da pokvasite nožne prste u neoprostivo ledenom Sjevernom moru, šolja čaja u stražnjem vrtu starijeg rođaka .  


Tokom ove smjene, razgovor između mojih prijatelja i mene vrvjeo je od uzbuđenja oko jedne stvari; oblačenje! 

 

Lagani i tečni kroj naše Elise bluze odiše proljetnom energijom!

 


Nakon skoro godinu dana provedenih veliki dio svog vremena na cosplay kao posebno laissez-faire šetač pasa, jedna od stvari zbog kojih sam najviše uzbuđena je obuka prave odjeće za obavljanje stvarne aktivnosti. Mentalno usklađene cipele, košulje i blistavi dodaci koji će se vidjeti postali su radosni oblik bijega, koji će uskoro postati stvarnost. 


Više nego bilo koje druge godine, čini se da boho modni senzibilitet oličava vibru upada u pojačanu proslavu proljeća. Veća zahvalnost prirodi je u zraku jer aktivnosti na otvorenom zauzimaju središnje mjesto, a cvjetni printovi i puf rukavi izgledaju prikladniji nego ikad. 

 

Vez od 100% pamuka naše Gwendoline košulje 

 


Dok spora moda odbacuje koncept trendova, velika slika 2021. i dalje je upijala našu kolektivnu čežnju za više slobode i nagradila nas osjećajem fleksibilne hirovitosti. 


Prema The Guardianu, košulje s volanima u duginim pastelnim bojama ključni su izgled za proljeće, ljeto i dalje. Osim toga, jednostavno ne možete pogriješiti ako uzmete bijelu košulju koja se uvijek nosi i izvezete je sa više hirovitih akcenta u pripremi za sunce. 


Pastelne boje susreću se sa elegantnim zlatnim detaljima na našoj Aurelie bluzi

 


Za one od vas koje, poput mene, žude za savršenom proljetnom haljinom, plutajuća midi dužina s punim rukavima odgovara na vaš račun. Dovoljno zdrava i praktična za pokrivanje za piknik, ovosezonska idealna haljina je dovoljno dezena da privuče poglede, ali i pomalo smirena. 2021. poziva nas da odbacimo preterano brze modne hirove koje su previše na vašem licu da bi potrajale i umjesto toga poziva na krojenje bez emisija koje se pojavljuje uz dobro promišljene detalje. Razmislite o vještim slojevima, izrazitim visokim ovratnicima i odraslim ukrasima. 


 

Proljeće ne bi bilo potpuno bez naše rascvjetale midi haljine Aubrieta

 


Šta god da odaberete da uložite u ovu sezonu, procvat u probnu novu slobodu sigurno će vam uvesti prijeko potrebno proljeće u vaš korak.


PRETRAŽITE BLOG

Popularne objave

Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Točak godišnjih doba koji se stalno okreće duboko nas povezuje s prirodom i utka naše proživljeno iskustvo u beskonačnu tapiseriju vremena, ali i zima je sranje. ...
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Ima nečeg čvrstog u vezi sa rezolucijom reči na šta nikada nisam zaista prihvatio (čitaj; kompulzivno se pobunio), ali postoji drugi način da se postavi...
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Svjetlucava fatamorgana kontrasta i kontradikcija koje čine britanski stil klizava je riba za shvatiti, ali sumnja i ismijavanje svega što je pretjerano hvalisavo...
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Kada se kroz crvenkasto lišće jeseni zasjaju posljednji ljetni sunci, ušli smo u međusferu transsezonske mode. Uprkos kakvoj modi...