Kako napraviti besprijekornu sezonsku promjenu garderobe, stil za jesen 2021.!

by Karly Rayner

Sezonski prelazak između posljednjih tromih dana ljeta i prvih treptaja sumračne jeseni jedan je od najznačajnijih u kolu modne godine. 


Iako bi u slaganju ljetne odjeće pune nade moglo doći do turobnih konotacija, još uvijek ima mnogo toga za proslaviti u nepogrešivom potpisu jesenskog stila: posebno s temom 'ormarine ponovnog pojavljivanja' koja svijetli 2021. godine. 


Izvanredni izgled ove sezone daje više udarca i odražava naciju spremnu da se slobodno šepuri u hrskavom lišću manje ograničene jesenske sezone. Zamislite blistave komade 'OUT out' koji se sudaraju sa elegantnim šikom u salama za sastanke, a sve dopunjeno razumnom pufer jaknom za hladnoću. Ovo je ipak Velika Britanija! 


Ako ste spremni da planirate svoju jesensku garderobu tako što ćete rotirati ili dodati nekoliko ključnih komada, evo AW21 vibracija na koje padamo ove sezone. 


 


1. Boje sa draguljima 


slika: Ellie od The Shirt Company 

 


Jesenske boje poput dragulja ove su godine turbo-punjene, a prigušeniji topazni tonovi ustupaju mjesto sjajnim smaragdima i ametistima. 


Da biste se zaista uronili u entuzijazam AW21 za odvažne boje, obucite se u istu nijansu od glave do pete! Za manje prikladan, ali podjednako upečatljiv izgled, uparite jarke boje sa šljokicama ili zimskim cvjetovima. 


 

2. Slojeviti košulje 


slika: Colleen od The Shirt Company i Simone Rocha

 


Naš povratak u kancelariju stvorio je neku vrstu Đavo nosi Pradu proslava vrhunskog glamura u salama za sastanke ove sezone, ali zašto ograničiti svoju najbolju košulju na život ispod blejzera? 


Oštra bijela košulja ispod crne haljine s naramenicama (ili bez naramenica!) je izuzetna i prava pobjednica za jesen 2021. za sve ljubitelje kapsule garderobe. Svi se bavimo reinkarnacijom jednostavnih spajalica ovdje u The Shirt Company, a slojevitost košulja može udahnuti inventivni život starim miljenicima. 


 

3. Zimsko cvijeće 


Slika: s lijeva na desno - Ulla Johnson, Victoria Beckham i Erdem

 


Cvjetovi iskaču predvidljivo kao i proljetne lukovice čim sunce izađe, ali su tu da ostanu u AW21. Recikliranje vaše omiljene cvjetne haljine za jesenju sezonu neće izgledati naodmet ove godine, ali prigušeni cvjetni kaputi su pravi istinski. 


Kao dio za ulaganje, mislimo da je kaput s uzorkom pametan izbor koji će vašim prigušenijim zimskim odjevnim kombinacijama dati čaroliju. 


 

4. Jaka strana 

 


Ne postoji ništa kao što je skoro godinu dana pogrbljenog nad laptopom na sofi da biste imali nostalgiju za odijelom! 


Jesen 2021. godine se nastavlja putovanjem kroz uspomenu na opuštenije siluete sakoa i plutajuće široke pantalone širokih nogavica.  


 


5. 50 nijansi smeđe

 


Smeđa ima lošu reputaciju, ali kao jesenja boja zaista može iskočiti. Zamislite sjajne rasne konje boje kestena ili dobro uglačanu komodu od mahagonija. 


Bogate smeđe boje prava su atmosfera jeseni 2021. i dobra prilika da se otkriju smeđe čizme i kožne jakne iz prošlih decenija koje su možda stavljene u modnu penziju. 


 


6. Lady and the Tramp Styling 


Slika: Marc Cain, Baum und Pferdgarten i Celine 

 


Ovo je moj lični favorit za jesen 2021. Dozvolite mi da vam naslikam sliku. Znate kada se vratite kući iz noćnog izlaska, ali morate prošetati psa pa preko haljine nabacite ogromnu jaknu i čizme? To. 


Sada nema potrebe da brinete da će vas ljudi uočiti u vašem pomalo ekscentričnom Lady and the Skitnica ansambl jer ga je konačno prihvatila modna elita! 


Samo gurnite sve što prelazi granicu ležernog/otrcanog s bilo čim otmjenim i gotovi ste.


 


7. OUT Out Sparkle 


Slika: Netflix

Znate onu odjeću koja sjetno blista u vašem ormaru, ali je toliko ekstra da nikada ne ugleda svjetlo dana? Nosi to! Ova sezona je za sve svjetlucave, blistave gladragove. Izlazimo van. 


 


8. Dugo očekivani povratak VELIKE torbe

 


Znate one male torbe u koje ne možete ni da strpate telefon? Srećom, oni umiru smrću i kanaliziranje vaše unutrašnje Mary Poppins s velikom torbicom se vratilo. Jej! 


 


PRETRAŽITE BLOG

Popularne objave

Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Točak godišnjih doba koji se stalno okreće duboko nas povezuje s prirodom i utka naše proživljeno iskustvo u beskonačnu tapiseriju vremena, ali i zima je sranje. ...
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Ima nečeg čvrstog u vezi sa rezolucijom reči na šta nikada nisam zaista prihvatio (čitaj; kompulzivno se pobunio), ali postoji drugi način da se postavi...
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Svjetlucava fatamorgana kontrasta i kontradikcija koje čine britanski stil klizava je riba za shvatiti, ali sumnja i ismijavanje svega što je pretjerano hvalisavo...
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Kada se kroz crvenkasto lišće jeseni zasjaju posljednji ljetni sunci, ušli smo u međusferu transsezonske mode. Uprkos kakvoj modi...