Predstavljamo 'Zoom majicu': esencijalni element kućnog ureda bez kojeg ne možemo

by Karly Rayner

Zamjena zračne cijevi za opušteno putovanje između spavaće sobe i centralne kuhinje nesumnjivo je oslobađala za mnoge, ali odijevanje za kućnu kancelariju donijelo je svoj niz izazova. 


Izrada izgleda koji proizlazi iz znojnog trbuha undergrounda koji izgleda netaknuto je talenat, ali kreiranje šik, udobnog ustajanja koje pobija činjenicu da ste radili sa sofe je sasvim drugo. 


Iako bi moglo biti primamljivo usvojiti određenu kancelariju i završiti s tim, psiholozi su dokazali da ono što nosimo utiče na našu produktivnost. U studiji iz 2015 Socijalna psihologija i nauka o ličnosti 'formalno' i 'opušteno' obučeni subjekti suprotstavljeni su jedni drugima u pet kognitivnih testova. Tim formalno je nadmudrio svoje povremene kolege sa povećanim apstraktnim razmišljanjem i poboljšanim performansama. Dakle, ne samo da bi neuobičajeni kućni kancelarijski proizvodi mogli dovesti do traljavog rada, već postoji i neposrednija prijetnja konferencijskog poziva na ekranu koji se često plaši.


Svi znamo viceve o Zoom estetici „posao na vrhu, zabava na dnu“ i zaista je pomalo smiješno biti previše dotjeran u svom domu. Uzimajući to u obzir, postojan izbor osnovnih proizvoda može vam pomoći da uđete u svoju profesionalnu ličnost uz minimalnu gužvu.


Unesite Zoom majicu. 


Prema nedavnoj studiji na LinkedIn-u, 42% kućnih radnika koji se bave kamerom već posjeduje jedan od ovih odjevnih predmeta koji spašavaju život. Premisa je jednostavna; košulja koja zaustavlja spektakl koju možete prevući preko svoje kancelarijske stolice i brzo je obući kad god vas profesionalizam na ekranu pozove. 


To bi moglo izgledati kao varanje, ali Rupert Wesson, direktor Debrettsa – autoriteta za bonton i ponašanje – u potpunosti stoji iza ovog fenomena. Po njegovim vlastitim riječima, „omogućava vam da zadržite sliku profesionalizma pred kamerom bez potrebe da se nosite u punoj kancelarijskoj odjeći, dok cijeli dan sjedite za kuhinjskim stolom.” 


Naravno, nismo se mogli više složiti. Dovoljno je teško uvjeriti partnere u svete granice kućnog ureda, a kamoli neposlušnu djecu koja iznenada postanu početnici (ili nudisti, ako baš nemamo sreće) tokom važnih sastanaka odbora. Kada zahvati haos, održavanje nivoa profesionalizma u vašoj haljini može vam pomoći da se osjećate pod kontrolom i spremni ste da trijumfalno postavite svoju zastavu u hrabri novi svijet kućnog rada.


Pogledajte naš praktični mali vodič u nastavku za nekoliko pažljivo odabranih savjeta o tome kako odabrati savršenu Zoom majicu:


1. Odaberite pastele da biste naglasili ton vaše kože 

Rasvjeta u našim Zoom sobama često ostavlja mnogo želja, ali ne plašite se! Poznati šok kada vidite svoje bledo lice kako se pojavljuje na ekranu može se suprotstaviti suptilnim bljeskom pastelnih boja. Prema mogulki za kancelarijsku odjeću, Sarah LaFleur, ovo može pomoći da izbijeljeni tonovi kože porumene od zdravlja na kameri tako što će posvijetliti lice.

 

2. Izbjegavajte da se odlučite!

  

U stvarnom životu, duboki dekolte može biti laskavo, posebno za žene s većim poprsjem, ali Chelsea Grayson, bivša izvršna direktorica American Apparel and True Religion, ima nekoliko riječi mudrosti o niskim dekolteima. “U stvarnom svijetu, možete nositi nešto malo zgužvano, jer im je predstavljena cijela stvar, od vrha do stopala,” objasnila je.” Na Zoomu, sve što će ljudi vidjeti su vaše grudi. A ti to ne želiš. Osim ako ne radite OnlyFans stvar."

 

3. Nemojte praviti kompromise u pogledu udobnosti

Polukrojeni stilovi su laki za oko i za struk. Sparite ga sa helankama ili, ako ste niski kao ja, ništa! 

A ako stalno gubite olovku, naša Darcy košulja ima otmjene džepove sa strane. Samo ne zaboravite čvrsto zašrafiti tu kapicu!

 

4. Ne forsirajte formalnoBiti previše formalan može izgledati pomalo smiješno kada svi znaju da ste vješto nagnuli svoj laptop kako biste sakrili kućne krhotine. To znači da je sada sjajno vrijeme da dopustite malo ležernog boho šika da uđe u vaš radni život 

 

5. Keep It Classic

Klasična bijela košulja može se svaki dan promijeniti u novi ansambl uz dodatak statement minđuša ili šarenih šalova. Oh, i naša Colleen košulja se također ne gužva za svestranost od stolice do kamere.


PRETRAŽITE BLOG

Popularne objave

Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Točak godišnjih doba koji se stalno okreće duboko nas povezuje s prirodom i utka naše proživljeno iskustvo u beskonačnu tapiseriju vremena, ali i zima je sranje. ...
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Ima nečeg čvrstog u vezi sa rezolucijom reči na šta nikada nisam zaista prihvatio (čitaj; kompulzivno se pobunio), ali postoji drugi način da se postavi...
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Svjetlucava fatamorgana kontrasta i kontradikcija koje čine britanski stil klizava je riba za shvatiti, ali sumnja i ismijavanje svega što je pretjerano hvalisavo...
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Kada se kroz crvenkasto lišće jeseni zasjaju posljednji ljetni sunci, ušli smo u međusferu transsezonske mode. Uprkos kakvoj modi...