Pokrenite svoju kapsulu ormar sa ovih 8 osnovnih komada

by Karly Rayner

Kapsula garderoba nikako nije nov koncept, ali želja da naše ormare učinimo jednostavnijim i ljepšima snažno odjekuje sa modnim pejzažom 2020. 


Kada bi ih zamolili da pogledaju unazad u modernije vrijeme u stilu, malo ljudi bi odmah zamislilo 80-e. Međutim, jedna od najpoznatijih kapsula kolekcija rođena je kao osvježavajući protuotrov za višak, novitet i kamp visok glamur koji je karakterizirao to doba. 


Koncept Donne Karan 'sedam lakih komada' možda je izmišljen 1985. ali i danas čvrsto stoji kao živi dokaz svoje bezvremenske privlačnosti. Iako ideja o kreiranju pažljivo odabranog ormara izvan manžetne može biti vrtuljak beskrajnih mogućnosti koji izaziva nervozu, korištenje šablona kao što je Karanova ideja o 'sedam lakih komada' može pružiti savršenu polaznu tačku. 


Prema održivom dizajneru Sandra Garratt, kapsula garderoba je „kao legos; može biti bilo šta“, ali je bitno postaviti neka osnovna pravila kako biste osigurali da su komadi koje kupujete zaista komadi koji su vam potrebni za vaš životni stil. Ovo je lukav dio. 


Na kraju krajeva, ono što čini kapsulu garderobu tako oslobađajućim konceptom je život unutar niza ograničenja koja ste prilagodili i smanjili kako bi se uklopili u svoje jedinstvene okolnosti. Svako ima jedinstvene okolnosti, tako da se dodatni komadi mogu dodati osnovnoj kolekciji kada i kada budu potrebni. Ova nježna, organska evolucija omogućava vašem ormaru da istinski odražava vaš život. 


Imati kamen temeljac za izgradnju najbolji je način da pokrenete svoju kapsulu garderobu, a u nastavku je primjer kako bi vas osam lakih komada inspiriranih Donnom Karan moglo postaviti na pravu nogu.


 

Bodysuit

Dizajner: Reformacija 

Komad: Juliana Bodysuit

Cijena: £‌74

Kupi ovdje


 


Udoban, elegantan i praktičan, bodi je osnovni element garderobe koji se može pretvoriti u mnoge modne inkarnacije.


Juliana Body iz Reformation — brenda kreiranog sa održivošću u srcu — je svestran, laskav i ljubazan prema zemlji. Ovaj konkretan odjevni predmet može se pohvaliti 15 funti uštede ugljičnog dioksida i 250 galona vode zahvaljujući ekološki prihvatljive tkanine i procesi dizajna koji se koriste.


 


Suknja

Dizajner: People Tree 

Komad: Keira Pencil suknja 

Cijena: 55 €

Kupi ovdje


 


Sa svojim dizajnom visokog struka i konstrukcijom od organskog pamuka, jednostavna Keira Pencil suknja iz People Tree ima suvremeni izgled koji možete izvući bilo gdje. Obucite se patike ili obucite štikle ili čizme. 


Još bolje, ovaj komad je napravio socijalno preduzeće u Indiji koje su osnovale franjevke časne sestre da obezbijedi obuku i zapošljavanje za gluve, nijeme i ekonomski ugrožene žene i etički je proizveden. 


 


Tailored Jacket 

Dizajner: Raey

komad: Jednostruka jakna od vune i kepera

Cijena: 661 €

Kupi ovdje 


 


Proizveden u Italiji od strane Matches Fashion-ovog vlastitog brenda, Raey, ova vunena jakna sa jednim kopčanjem nudi opušteno krojenje koja će se osjećati jednako kao kod kuće na važnoj prezentaciji ili kasnijem slavlju u pubu!


Utakmice su posvećena održivosti i partnerstvu sa eko-dobom u 2018 kako bi se osiguralo da kompanija drži korak sa zelenim akreditivima. 


 


Haljina

Dizajner: The Shirt Company

Komad: Mackenzie crna trench haljina

Cijena: 34 €, smanjeno sa 166 €

Kupi ovdje


 


Naša vlastita Mackenzie haljina se istinski ističe tijekom cijele godine koja vas može provesti kroz cijelu godinu uz malo kreativnog nanošenja slojeva - samo stavite jednoslojni džemper od kašmira ispod i spremni ste za zimu! Također se može promijeniti u jaknu što ga čini fleksibilnim malim brojem za kapsulu garderobu. 


Napravljen u jednoj od naših revidiranih tvornica od teškog pamuka, Mackenzie je u potpunosti podstavljen i oblaže tijelo i stvara laskavu siluetu.


 


Kožna jakna

Dizajner: Jitrois

komad: Gattaca 

Cijena: 2.210 €

Kupi ovdje


 


Dobra kožna jakna trajat će vam cijeli život, a kvalitet Jitrois jakne je bez premca. Izrađen od jagnjeće kože od strane lokalnih majstora i materijala, svaki aspekt Jitrois jakne dolazi zajedno u Francuskoj, što znači znatno smanjen ugljični otisak. 


Dizajnirana da pristaje kao druga koža, jakna Gattaca je oštra, ženstvena i uzdignuta.


 


Bijela majica

Dizajner: The Shirt Company 

Komad: Claudette 

Cijena: 118 €

Kupi ovdje


 


Koristeći dugogodišnje znanje, vlastita Claudette košulja The Shirt Company ima siluetu koja je izbrušena da čini čuda za svaku figuru. Ukratko, to je ultimativno klasična košulja s dodatnim raskošnim detaljima — uključujući nježna sedefna dugmad.


Napravljen od najluksuznijeg 100% OCS certificiranog organskog pamuka, Claudette se osjeća apsolutno božanstveno, a njegova težina znači da se vješto prekriva na svim pravim mjestima. 


 


Džemper od kašmira

Dizajner: Mankhai 

Komad: jednoslojni džemper 

Cijena: 361 €

Kupi ovdje 


 


Mandkhai koristi kašmir ubran iz kašmirske koze slobodnog uzgoja koje drže nomadski stočari u Mongoliji i zapošljava isključivo žene za pletenje i predenje svojih odjevnih predmeta, pružajući prijeko potrebnu ekonomsku sigurnost. 


Jednoslojni džemper mogao bi dodati blještavilo u uglavnom neutralnu kapsulu garderobu i primjećena je da ga nosi Bella Hadid, tako da možete biti sigurni da je njegov modni pedigre u potpunosti provjeren!


 


Šal

Dizajner: Begg x Co

Komad: John Booth Wispy Painted Paisley  

Cijena: 367 €

Kupi ovdje


 


Ako želite šal koji će pristajati uz apsolutno sve, odaberite onaj koji sadrži sve dugine boje i spremni ste!


Veliki, šareni šal možda nije jedan od originalnih sedam lakih komada, ali Donna Karan misli da su oni osnovni element garderobe, i mi se u potpunosti slažemo. Kareninim riječima: 


"Nema ništa važnije od šala, jer se u njega možete umotati, možete se sakriti u njega, možete otići da od njega napravite haljinu, možete ga umotati u jastuk i otići spavati u avionu. Tako da uvijek moram imati šal sa sobom bez obzira gdje se nalaziš."


 


PRETRAŽITE BLOG

Popularne objave

Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Točak godišnjih doba koji se stalno okreće duboko nas povezuje s prirodom i utka naše proživljeno iskustvo u beskonačnu tapiseriju vremena, ali i zima je sranje. ...
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Ima nečeg čvrstog u vezi sa rezolucijom reči na šta nikada nisam zaista prihvatio (čitaj; kompulzivno se pobunio), ali postoji drugi način da se postavi...
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Svjetlucava fatamorgana kontrasta i kontradikcija koje čine britanski stil klizava je riba za shvatiti, ali sumnja i ismijavanje svega što je pretjerano hvalisavo...
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Kada se kroz crvenkasto lišće jeseni zasjaju posljednji ljetni sunci, ušli smo u međusferu transsezonske mode. Uprkos kakvoj modi...