Pažljivo odijevanje za kišni dan

To je doba godine kada savršeno plavo nebo u trenutku može mutirati u oluju od drvenog uglja, zbog čega se pažljivo oblačenje može osjećati kao vježba meteorološke vidovitosti. 


Oblačenje za često neredovneali skoro uvek mokarBritansko vrijeme kako zima prelazi u proljeće je nesumnjivo teško, ali ne mora biti dosadno. 


Puno je lakše romantizirati proljetne pljuskove koji su kap, kap, kap, ako se nađete u raskošnoj, mahovinskoj prirodi, gdje su efekti hranljive kiše jasno vidljivi. Nažalost, sva toksična pozitivnost na svijetu ne može učiniti da stajanje u sumornom gradskom pejzažu dok se oluci prelijevaju u vaše broge izgleda magično. 


 Kredit za sliku: sorryblondie.tumblr.com 

Mokro provođenje popodneva u malom jezeru na vašoj kožnoj kancelarijskoj stolici je za mnoge od nas jedna od opasnosti povratka putovanju na posao, ali ako se oblačite pažljivo prema vremenskim prilikama, ovaj sezonski prelaz može učiniti manje vlažnim. 


Kako većina nas ne iščekuje kišne dane proljeća s uzbuđenjem, to se može pretvoriti u umor od garderobe u kišnim danima kada nemamo kolekciju uzbudljivih odjevnih predmeta prilagođenih vremenskim prilikama za kojima bismo posegnuli u zlokobnom sivom danu. 


Planiranje izgleda za kišne dane u kojima ćete se osjećati svježe i živahno, umjesto da se pomirite s tim vječno vlažnim starim mac-om za šetnju pasa, zaista može pomoći. 


Proljeće je sezona u kojoj se prirodno pojavljuju boje u našim navikama odijevanja, a kombinacija živahnih printova s ​​tankim, brzo sušećim tkaninama savršena je za dane u kojima možete biti uhvaćeni pod tušem.


 Image Credit: Our Fleur Tamnoplava cvjetna košulja je savršen komad za rano proljeće sa svojim lijepim printom i laganom tkaninom. 

Pametno razmišljanje o tome koje tkanine u vašem ormaru se najbrže suše je pametna strategija za potencijalno kišne dane. Iako se mogu loše pohvaliti, tkanine od mješavine poliestera često su odlični kandidati za kišne dane kako bi se izbjegla uznemirenost koju vlažni traper i slično mogu donijeti. 


 


 


Zasluga slike: Mekana krep tkanina Agnes haljina čini ga omamljujućom oprugom koja se dobro ponaša na vlažnoj

Elegantni par čizama (ili neke odgovarajuće čizme, ovisno o vašem stilu) može vas odvesti duboko u proljeće i može učiniti sve to izbjegavanje lokve malo manje opasnim, posebno ako uložite u neke dobre vodootporne tretmane i da vam uljepšate kišni dan favoriti izgledaju najbolje. Ima nečeg temeljnog u tome da se pravilno brinete o cipelama, a poliranje i poliranje prije nego što ubacite neke oblike za čizme mogu biti odlična aktivnost za kišni dan za ulazak u novu sezonu. 


Glavna tajna svjesnog oblačenja za kišu je da prihvatite da ćete se malo smočiti i raditi s tim kako biste izvukli najbolje iz situacije. Ulaganje u nekoliko pončoa iz snova u boji u boji koji poboljšavaju, a ne umanjuju vašu najbolju odjeću, može učiniti odlazak na nepoznati vlažan način manje jadnim. 


 Kredit za sliku: Rain Kiss čine prekrasne, ekološki osviještene pončo kako bi kišni dani bili mnogo šareniji.

Naravno, budući da smo u UK, kišobran je praktički neophodan predmet i kupovina visokokvalitetnog kišobrana koji je napravljen da traje može učiniti da kiša izgleda kao nešto čemu se treba radovati… barem dok novine ne prođu! 


James Smith & Sons proizvodi kišobrane u Londonu od 1830. godine, a njihovi prekrasni ručno rađeni suncobrani mogu se popraviti i ako se pokvare, podržavajući lokalnu izradu i okoliš u jednom potezu. Osim toga, način na koji će zapanjujuće ručke biti dodatak vašoj odjeći čini manje vjerovatno da ćete ga ostaviti u taksiju!


 Kredit za sliku: James Smith & Sons

Kako pesma ide, “Martovski vjetrovi i aprilski pljuskovi ustupaju mjesto slatkom majskom cvijeću” ali to ne znači da moramo žuriti kroz ranu sezonu proljeća, a da ne uživamo u njihovom jedinstvenom blagu. 
Kredit za zaglavlje slike: flickr.com/photos/hernanpc