Umjetnost oblačenja se vraća na veliki način i bučne 20-te 2.0 su samo iza ugla!

U protekloj godini način na koji se oblačimo drastično se promijenio. Bez konvencionalnog radnog dana ili društvenih prostora, fokus se pomjerio sa svestranih, iz dana u noć ansambala na ekstremne outfit. 


Primamljiva udobnost znojevih, pantalona na vezice i udobne trikotaže je bila vidljiva raste potražnja za 'loungewear' 122% posto u Velikoj Britaniji, ali žudnja za malo blesavosti dovela je i do toga da se mnogi od nas oblačemo kao da je to gala gala susreta za putovanje u veliki Tesco.


Naša Tilly majica

 


Dok neaktivan prelistavanje Instagrama trenutno čini da se čini da su casual lookovi novi oslonac, istorija pokazuje da se predviđa da će eksplozija vrhunskog glamura uljepšati naše ljeto.


Prema istoričaru mode, Raissa Bretaña, vjerovatno ćemo krenuti ka burnim 20-im, 2. dio dok se okrećemo od potcijenjenih, prostranih krojeva i uzbuđeno skočimo u dotjeranije, skrojene izglede. Bretaña je rekla za Teen Vogue da:


 


“Primamljivo je pomisliti da će savremena moda nastaviti svojom trenutnom putanjom sve veće ležernosti – da će se sportska zabava na neki način dalje pretvoriti u nešto slično odjeći nalik pidžami, nakon ovog produženog perioda 'udobne' odjeće u karantinu. Međutim, želio bih da mislim da će se postpandemijska estetika pomaknuti u suprotnom smjeru – da će široko rasprostranjeni povratak na 'spoljnu' odjeću potaknuti obnovljeno zanimanje za oblačenje.”


 


Klatno koje se ljulja iz jedne modne krajnosti u drugu ima potpuni smisao. Dok se spremamo da ponovo izađemo iz naših čahura u barove, restorane i život, sasvim je prirodno da želimo da izgledamo najbolje i pozdravimo stare prijatelje kao naše najbolje leptire!


Naša Aubrieta haljina 

 


Dok sanjarimo o povratku u galerije, koncerte i pozorišta, čini se da dekadentne scene iz Velikog Getsbija plivaju u našoj kolektivnoj mašti, što bi moglo biti odgovor na teška vremena kroz koja smo prošli. 


Kada The Guardian ispitivao o oblačenju nakon pandemije, neke od najpoznatijih fashionistica i dizajnera širom svijeta otkrile su da predviđaju visoke potpetice i visoki glamur. Viktorija Bekam zamišlja „povratak uživanju u stilu burnih 20-ih, u sjajnoj haljini ili smokingu, sa štiklom“, dok je Alexa Chung rapsodično govorila o „beskrajnim zabavama“ i „zastrašujućim kratkim bodycon haljinama sa „odgovarajućim gaćicama – i visokim potpeticama“. ”


Kredit za sliku: instagram.com/victoriabeckham

 


Stručnjaci za kupovinu takođe predviđaju preokret. Dok je razgovarala za CNBC, Stacey Widlitz, predsjednica SW Retail Advisorsa, objasnila je:


 


“Vidjet ćete eksploziju kupovine za dobar osjećaj. Vrijeme se mijenja i ljudi se osjećaju pozitivno zbog ponovnog izlaska – ili čak sjedenja u parku u haljini.”


 


Dakle, ako se osjećate pomalo stidljivo zbog mogućnosti da izgledate previše obučeno, svi znakovi ukazuju na to da je vrijeme da bacite izjavu i vratite se u život kao da izlazite iz vlastite montaže makeover-a.