Suština Audrey: kanalizirajte blistavu jednostavnost Hepburninog stila sa ovih 8 komada s potpisom

Audrey Hepburn će uvijek biti modna ikona. Za razliku od mnogih savremenika njenog doba koji su odisali seksepilom koji je kurirao studio, Hepburnina garderoba je bila suptilno produžetak njene ravnoteže i gracioznosti koja je bila potpuno njena.


Hepburnova tiha elegancija - zajedno s posvećenošću besprijekornom krojenju i prigušenom paletom boja - čini je savršenom muzom za sve poklonike kapsule garderobe.


Iako je možda bila jedna od najprisutnijih modnih figura 20. stoljeća, Hepburn je obično bila podcijenjena u pogledu svog stila i bila je jednom citiran kako je rekao:


 


'Moj izgled je dostupan svima; sa kosom zavezanom u punđu, velikim sunčanim naočalama i crnom haljinom, svaka žena može izgledati kao ja.'


 


U čast Hepburnine višegodišnje privlačnosti i nosivosti njenog čistog, jednostavnog izgleda, ispod je 8 komada koji kanališu dašak Audrey je ne sais quoi.


 


Fitted Shirt


Zasluga slike: lijevo, rijetka Audrey Hepburn, u redu, The Shirt Company

 


Istaknuta stavka: Aria Bijela majica s izrezom od tulipana, The Shirt Company


 


Uz rizik propovijedanja u horu, bela košulja je ključ bilo koju kapsulu garderobu, i osjećamo oštru čistoću The Shirt Company Košulja Aria sa izrezom od tulipana pristaje izgledu inspirisanom Audrey.


 


Marama


Zasluga slike: lijevo, Smrtonosna je ženka, tačno ID Peters

 


Istaknuta stavka: Svileni šal Kente od ID Petersa


 


Marama trenutno ima modni bljesak i ovu organsku, ekološki osviještenu Šal inspiriran Kenteom iz Londona ID Peters ima prikladno šik, moderan rub.


 


Oversized Shirt


Zasluga slike: lijevo, The Shirt Company, desno, Cloth Habit via Pintrest

 


Istaknuta stavka: Ursula Boxy prevelika košulja od organskog pamuka 'Artist's Smock', The Shirt Company 


 


Ništa ne udiše opušteni zrak opuštene profinjenosti više od prevelike košulje ili košulje za dečka, tako da je prirodno jedan od kamena temelja izgleda inspiriranog Audrey. Oh, i ako ste ikada žalili zbog zbunjujućeg nedostatka upotrebljivih džepova u ženskoj odjeći, onda Ursula je tvoja devojka!


 


Belted Dress


Image Credit: Ekstremno lijevo, Getty Images preko Harpers Bazaar, centar lijevo,  The Shirt Company, centar desno, Elle Gee Makes ekstremna desnica The Shirt Company

 


Istaknuta stavka: Le Marais svakodnevna lanena haljina midi košulje i Bijela Midi haljina Adelaide, The Shirt Company 


 


Haljina s kaišem je možda jedna od najprepoznatljivijih silueta iz Audreyine garderobe, što možda i ne iznenađuje s obzirom na praktične, feminističke korijene haljine s košuljom. 


Suptilni urezi, udubljenja i ažuriranja sijaju na jednostavnosti ovog oblika koji – jednako jednostavno – nikada neće izaći iz mode.

Mala crna haljina


Kredit za sliku:  LVR i preko Moviestore/Shutterstock/Rex putem The Telegraph 

 


Istaknuta stavka: Givenchy vunena krep mini haljina prodaje LVR


 


Dok je ikona Givenchy mala crna haljina moć tehnički pripadaju Breakfast i Tiffany's Holly Golightly, jednostavno zahtijevao biti na listi. Kao što Givenchy i mora, Audrey Hepburn je inspirirala ovaj klasik na postojanje i, možda kao rezultat, on je sinonim za njen imidž.


 


Činjenica da ova haljina još uvijek krasi bezbroj zidova tinejdžerske spavaće sobe više od pola stoljeća nakon izlaska filma svjedoči o njegovoj vizuelnoj moći. 


 

Ruffled Shirt 


Zasluga slike: lijevo, Alexie u redu, The Shirt Company

 


Istaknuta stavka: Košulja dugih rukava s prednjim volanima Venice, The Shirt Company 


 


Heburn je često preferirala manje ekstravagantne izglede, ali je razigrani, ženstveni okus njenog stila opipljiv. A Ruffled or plisirana košulja u smokingu daje meku sofisticiranost koja i dalje djeluje klasično i svježe.


 


Polo Neck 


Zasluga slike: lijevo, John Smedley, u redu, Classiq preko Vanity Fair 

 


Istaknuta stavka: Massey Classic rolo vrat Johna Smedleya


 


Moderan šik crnog polo ovratnika (ili dolčevice) nekako uspeva da bude nervozan, sofisticiran i udoban sve u isto vreme. Po riječima poznatog modnog dizajnera iz 70-ih, Halstona:


 


“Korlevice su najudobniji odjevni predmet koji možete nositi. Kreću se uz tijelo, a laskaju i jer ističu lice i izdužuju figuru. Oni čine život tako lakšim: možete nositi dolčevinu na posao, a zatim nabaciti jaknu i postaje vrlo dotjerana. Možete ići gde god želite” 


 


Stripes


Zasluga slike: lijevo, The Shirt Company, Dobro, kolaž Sve Audrey 

 


Istaknuta stavka: Pamučna haljina Veronica Bronze Stripe od The Shirt Company


 


Sinonim za prozračnu, prazničnu atmosferu mora zahvaljujući asocijacijama na francusku bretonsku prugu, pruge općenito prenose opušteni osjećaj koji također djeluje kosmopolitski. Može li postojati još nešto Audrey?