Suština Audrey: kanalizirajte blistavu jednostavnost Hepburninog stila sa ovih 8 komada s potpisom

by Donna Middleton

Audrey Hepburn će uvijek biti modna ikona. Za razliku od mnogih savremenika njenog doba koji su odisali seksepilom koji je kurirao studio, Hepburnina garderoba je bila suptilno produžetak njene ravnoteže i gracioznosti koja je bila potpuno njena.


Hepburnova tiha elegancija - zajedno s posvećenošću besprijekornom krojenju i prigušenom paletom boja - čini je savršenom muzom za sve poklonike kapsule garderobe.


Iako je možda bila jedna od najprisutnijih modnih figura 20. stoljeća, Hepburn je obično bila podcijenjena o svom stilu i bila je jednom citirano:

 

'Moj izgled je dostupan svima; sa kosom zavezanom u punđu, velikim sunčanim naočalama i crnom haljinom, svaka žena može izgledati kao ja.'

 

U čast Hepburnine višegodišnje privlačnosti i nosivosti njenog čistog, jednostavnog izgleda, ispod je 8 komada koji kanališu dašak Audrey je ne sais quoi.

 

Fitted Shirt


Zasluga slike: lijevo, rijetka Audrey Hepburn, u redu, The Shirt Company

 

Istaknuta stavka: Aria Bijela košulja s izrezom od tulipana, The Shirt Company

 

Uz rizik propovijedanja u horu, bela košulja je ključ bilo koju kapsulu garderobu, i osjećamo oštru čistoću The Shirt Company Košulja Aria sa izrezom od tulipana pristaje izgledu inspirisanom Audrey.

 

Marama


Zasluga slike: lijevo, Smrtonosna je ženka, u redu ID Peters

 

Istaknuta stavka: Svileni šal Kente od ID Petersa

 

Marama trenutno ima modni bljesak i ovu organsku, ekološki osviještenu Šal inspiriran Kenteom londonskog ID Petersa ima prikladno šik, moderan rub.

 

Oversized Shirt


Zasluga slike: lijevo, The Shirt Company, desno, Cloth Habit via Pintrest

 

Istaknuta stavka: Ursula Boxy prevelika košulja od organskog pamuka 'Artist's Smock', The Shirt Company 

 

Ništa ne udiše opušteni zrak opuštene profinjenosti više od prevelike košulje ili košulje za dečka, tako da je prirodno jedan od kamena temelja izgleda inspiriranog Audrey. Oh, i ako ste ikada žalili zbog zbunjujućeg nedostatka upotrebljivih džepova u ženskoj odjeći, onda Ursula je tvoja devojka!

 

Belted Dress


Image Credit: Ekstremno lijevo, Getty Images preko Harpers Bazaar, centar lijevo,  The Shirt Company, centar desno, Elle Gee Makes ekstremna desnica The Shirt Company

 

Istaknuta stavka: Le Marais svakodnevna lanena haljina midi košulje i Bijela Midi haljina Adelaide, The Shirt Company 

 

Haljina s remenom je možda jedna od najprepoznatljivijih silueta iz Audreyine garderobe, što možda i ne iznenađuje s obzirom na praktične, feminističke korijene haljine s košuljom. 


Suptilni urezi, udubljenja i ažuriranja sijaju na jednostavnosti ovog oblika koji – jednako jednostavno – nikada neće izaći iz mode.

 

Mala crna haljina


Kredit za sliku:  LVR i preko Moviestore/Shutterstock/Rex putem The Telegraph 

 

Istaknuta stavka: Givenchy vunena krep mini haljina prodaje LVR

 

Dok je ikona Givenchy mala crna haljina moć tehnički pripadaju Breakfast i Tiffany's Holly Golightly, jednostavno zahtijevao biti na listi. Kao što Givenchy i mora, Audrey Hepburn je inspirirala ovaj klasik na postojanje i, možda kao rezultat, on je sinonim za njen imidž.

 

Činjenica da ova haljina još uvijek krasi bezbroj zidova tinejdžerske spavaće sobe više od pola stoljeća nakon izlaska filma svjedoči o njegovoj vizuelnoj moći. 

Ruffled Shirt 


Zasluga slike: lijevo, Alexie u redu, The Shirt Company

 

Istaknuta stavka: Košulja dugih rukava s prednjim volanima Venice, The Shirt Company 

 

Heburn je često preferirala manje ekstravagantne izglede, ali je razigrani, ženstveni okus njenog stila opipljiv. A Ruffled or plisirana košulja u smokingu daje meku sofisticiranost koja i dalje djeluje klasično i svježe.


 

Polo Neck 


Zasluga slike: lijevo, John Smedley, u redu, Classiq preko Vanity Fair 

 

Istaknuta stavka: Massey Classic rolo vrat Johna Smedleya

 

Moderan šik crnog polo ovratnika (ili dolčevice) nekako uspeva da bude nervozan, sofisticiran i udoban sve u isto vreme. Po riječima poznatog modnog dizajnera iz 70-ih, Halstona:

 

“Korlevice su najudobniji odjevni predmet koji možete nositi. Kreću se uz tijelo, a laskaju i jer ističu lice i izdužuju figuru. Oni čine život tako lakšim: možete nositi dolčevinu na posao, a zatim nabaciti jaknu i postaje vrlo dotjerana. Možete ići gde god želite” 


 

Stripes

Zasluga slike: lijevo, The Shirt Company, Dobro, kolaž Sve Audrey 

 

Istaknuta stavka: Pamučna haljina Veronica Bronze Stripe od The Shirt Company

 

Sinonim za prozračnu, prazničnu atmosferu mora zahvaljujući asocijacijama na francusku bretonsku prugu, pruge općenito prenose opušteni osjećaj koji također djeluje kosmopolitski. Može li postojati još nešto Audrey?


PRETRAŽITE BLOG

Popularne objave

Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Točak godišnjih doba koji se stalno okreće duboko nas povezuje s prirodom i utka naše proživljeno iskustvo u beskonačnu tapiseriju vremena, ali i zima je sranje. ...
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Ima nečeg čvrstog u vezi sa rezolucijom reči na šta nikada nisam zaista prihvatio (čitaj; kompulzivno se pobunio), ali postoji drugi način da se postavi...
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Svjetlucava fatamorgana kontrasta i kontradikcija koje čine britanski stil klizava je riba za shvatiti, ali sumnja i ismijavanje svega što je pretjerano hvalisavo...
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Kada se kroz crvenkasto lišće jeseni zasjaju posljednji ljetni sunci, ušli smo u međusferu transsezonske mode. Uprkos kakvoj modi...