Odrežite ćurke sa svog božićnog darivanja uz ovih 9 nezavisnih londonskih tržnica

Besmrtnim riječima Noddyja Holdera, „BOŽIĆ je“ i nema boljeg mjesta za piće u malo toplog kuhanog prazničnog duha (inače poznatog kao vino) od naše voljene prijestonice!


Nažalost, božićni sajmovi su često sranje, pa sam napisao mali vodič koji će vam pomoći da kupujete lokalno i pobjegnete od deja vu od preskupih tata koje ste vidjeli na svakom 'njemačkom' božićnom sajmu u posljednjih 10 godina. HURRAH! 


Dakle, pripremite se da obojite grad u crveno i zeleno i otkrijte neka jedinstvena, održiva iskustva kupovine koja će vam zazvoniti. 


 


1. Svečana buva


Pružajući glavnom gradu iskustvo Flohmarkta u berlinskom stilu, Flea London je prekrasno organiziran događaj koji čini pretraživanje iz druge ruke opuštenim užitkom umjesto užurbanog posla. 


Naglasak je na održivoj i etičkoj kupovini i svako se može prijaviti da bude trgovac sa iznajmljivanjem štanda za samo 40 €, tako da postoji gomila raznovrsnih i uzbudljivih štandova koji bi mogli biti jeftiniji od drugih prostora.


 


Kada: Flea London se održava svake subote i nedjelje, od 12 do 17 sati. Specijalni Festive Flea izlazi na crveni tepih u decembru 2021.


gdje: Vinegar Yard, 72-82 St Thomas Street, London SE1 3QX


web stranica: flealondon.com


Cijena: slobodan ulaz

2. Benk + Bo božićna pijaca


Ovo je četvrta Benk + Bo božićna pijaca i obećava ručno birani buket najboljih londonskih dizajnera i proizvođača koji prodaju sve, od vina do nakita. Recimo ovako, da je ova pijaca jaslice sigurno ne bi bilo magaraca. 


 


Kada: Subota 4. decembar, 12-18h. Prijaviti se ovdje.


Gdje: 4 Gravel LaneLondon, Engleska, E1 7AW


web stranica: https://www.benkandbo.com/eventscalendar/makersmarket


Cijena: slobodan ulaz

3. Nezavisno tržište keramike 


Kada: Nedjelja 12. decembar, 11-18 sati


gdje: Trumanov društveni klub, 1 Priestley Way, London E17 6AL


web stranica: https://www.facebook.com/events/596671484457666/


Cijena: £1 Entry

4. Satanski božićni sajam


Svi imamo onog jednog prijatelja koji prokleto mrzi Božić i provodi decembar mrmljajući okolo mrmljajući cinične fraze poput modernog Scroogea. 


Ove godine, recite im da uguraju ovu antibožićnu pijacu u svoju lulu i popuše je. Ako  taksidermija, zini i stvarne ljudske lubanje nisu dovoljan protivotrov za saharinsku slatkoću tradicionalnih svečanih pijaca, za njih nema nade. 


Za dodatne točke kontrakulture, događa se u Angelovom kultnom Electrowerkz-u. Noćni klub koji je bio toliko gotičan da su stavljali mačji nosilj na pod da upiju znoj i povraćaju. Ne pitajte me otkud ja ovo znam... 


Oh, i psi su također dozvoljeni! 


 


Kada: 12. decembar, 12-18 sati


gdje: Electrowerkz, 7 Torrens Street, London, EC1V 1NQ


web stranica: https://www.facebook.com/events/electrowerkz/satanic-flea-market-antichristmas-fayre/1049563365796097/


Cijena:  4 € Ulaz


 


5. Londonski zanatlija 


Prešavši svojim besprijekornim ukusom oko najuzbudljivijih londonskih proizvođača, The London Artisan ima na umu inovaciju, estetiku, originalnost i održivost pri odabiru legla, 


Ručno rađeni, organski i ekološki zanati ovdje dolaze u svim oblicima i veličinama. Od zapanjujuce nakit od zlatne bube to ibesprijekorna kaligrafija.


 


Kada: 18. i 19. decembra, 


gdje: Old Truman Brewery, Brick Lane, London, E16QR


Website: https://www.thelondonartisan.com/


Cijena: Ulaz slobodan 


 


6. Hackney Flea-Mas Market


Preko 30 vintage trgovaca okuplja se u Stoke Newingtonu kako bi pružili zabavno retro iskustvo kopanja. 


Namještaj iz sredine stoljeća prepun je industrijskih rasvjetnih tijela, francuskih kućanskih predmeta, ploča i tekstila. Kao bonus, ima mnogo kafića i pabova u blizini Church Streeta u kojima možete svratiti na brioš i predahnuti.


 


Kada: 18. i 19. decembra od 11 do 18 sati


gdje: Abney Public Hall, 73A Stoke Newington Church Street, N16 0AS


Website: http://www.hackneyfleamarket.com/calendar/2020/11/7/hackney-flea-market-2fzrx-9525x-eh2je-kyjrs-pwh7m-pfthk


Cijena: Ulaz slobodan 


 


7. Green Rooms Market


Pop-up botanička pijaca za ljubitelje biljaka, The Green Rooms Market udružuje snage Mercato Metropolitano i pušta korijene Elephant & Castle ovog Božića. Možete očekivati ​​čitav niz egzotičnih sobnih biljaka, saksija, terarija, pribora za sadnju i svega botaničkog!


Sve biljke ovdje su uzgajane s ljubavlju od strane nezavisnih uzgajivača, što znači da neće dramatično uvenuti čim ih odnesete kući (gledajući vas, Ikea lišće). Naravno, ovo ih čini odličnim poklonom za svakoga ko bi mogao učiniti nadogradnju čistoće zraka. 


Kada: 11. i 12. decembra od 11 do 17 časova, 


Gdje: 42 Newington Causeway, Elephant and Castle, London, SE16DR


web stranica: https://www.greenroomsmarket.com/ i https://www.mercatometropolitano.com/mmarketplace/elephant-and-castle/


Cijena: Ulaz slobodan 9. Božićni sajam grafike 


Ekstravagancija alternativne umjetnosti, ovaj božićni specijal nudi mogućnost kupovine ograničenih izdanja umjetnina od 50 vrhunskih svjetskih suvremenih grafičkih umjetnika od samo 18 €. 50 posto prodaje ide direktno umjetnicima, tako da ćete i vi obložiti njihove božićne čarape.


Često postavljam temu svojih poklona i svima kupujem nešto što će obožavati iz iste kategorije štampe, a sajam štampe bi zaista odgovarao ako želite kopirati moj pojednostavljeni pristup!


 


Kada: 4. i 5. decembar od 10 do 19 sati


gdje: Protein Studios, 31 New Inn Yard, London EC2A 3EY


Website: https://theymadethis.co.uk/


Cijena: Ulaz slobodan


 


10. Tržište proizvođača kokpita


Ovaj mega market, koji se prostire na tri sprata, predstavlja otvoreni studijski događaj gde proizvođači mogu da prodaju svoju robu iz svog radnog prostora. 


Dom za više od 150 proizvođača, Cockpit je žarište za otkrivanje kreativnih talenata. Od vrhunskog nakita do jeftinih dodataka za čarape, Cockpit Makers' Market nudi poklone za širok raspon budžeta, razbijajući pretpostavke da je održivo, lokalno zanatstvo samo za one sa dubokim džepovima.


 


Kada: 3.–5. decembar. Petak 12-20h, subota i nedelja 12-18h


gdje: Cockpit Arts, Deptford, London, SE8 3DZ


Website: https://cockpitarts.com/shop-cockpit/open-studios/


Cijena: Unaprijed 7 €/Na vratima 10 €. Koncesije 5 € (studenti, neplaćeni, registrovani invalidi)