Moguće je da se znojite kroz ljetni vrućinski val 2022. sa stilom - evo kako

by Karly Rayner

ITJutro za pečenje nedavno je učinilo punjenje kante na točkovima ledenom vodom i isprobavanje metode Wim Hof ​​čudno privlačnim, ali za one gradske stanovnike bez luksuza ogromne plastične kante za drhtanje, postoje druga rješenja.


Znojiti se kroz toplinski val sa stilom je velika potražnja, ali moguće je ostati izgledati pomalo hladno i sabrano uz svježe, svježe tkanine i vodootpornu maskaru ako ste tako skloni. 


U nastavku su neki savjeti za stiliziranje uzavrelog ureda i osjećaj svježine dok to radite. 


Ubacite gadgete

Kredit za sliku: flickr.com/kmdoncaster

Znamo da je sredina Lidla opljačkana za obožavatelje i nosive ledene pakete (da, oni su stvar) čim bljesak sunca pogodi Britanska ostrva, ali unošenje uređaja može pretvoriti kancelarijski pakao u... malo hladniji , manje paklena kancelarija.  


Svi znamo ljepljivu nelagodu guljenja s vlažne kožne stolice, ali dobro usmjerena lepeza i maksi haljina pomoći će vam da pobjegnete. 


Šminka


Ako volite mat izgled, zaboravite. Sad smo svi 'rosni', sunce je progovorilo. 


Golo lice sa liberalnim zalivanjem faktora 50 je verovatno optimalno u toplotnom talasu koji topi lice, ali ako je šminka deo vaše svakodnevne rutine, smanjite je na nešto svetlucavo i lagano. 


Nijanse za usne s malo vazelina na vrhu održavaju usne hidratiziranima dok izgledaju lijepo i mogu poslužiti kao lagana nijansa za obraze. Lagana vodootporna maskara i malo isticanja da bi znojni sjaj izgledao namjerno pametan su izbor. 


Maglice za lice i hidratantni sprejevi mogu biti apsolutni dar, pogotovo ako ih možete staviti u kancelarijski frižider. 


Oh, i kao posljednja riječ, ako svakodnevno nosite kremu za sunčanje, obavezno uložite u sredstvo za čišćenje na bazi ulja kako biste ga temeljito isprali svake večeri. Preporučam dvostruko čišćenje uljnim sredstvom za čišćenje i nanošenje na lagani paket za spavanje prije spavanja. 


Tkanine

Kredit za sliku: haljina The Shirt Company Riviera

Dobra pokrivenost tkaninom koja propušta vazduh može biti hladnija i prozračnija od izložene kože tako što štiti vašu kožu od sunčevih zraka, čak i kroz dvostruko staklo u kancelariji. 


Zamislite naduvane rukave kako biste se mogli vrtjeti okolo poput Stivija Niksa u posebno prozračnom hodniku dok vas niko ne gleda. 


Lan je šik letnja tkanina koja divno izgleda u kancelariji i umirujući je melem na vrućini. Preporučujemo da odaberete košulju jarkih boja sa blijedim, širokim pantalonama kako biste izgledali sa stilom i kako biste bili rashlađeni.


Hrskavi beli pamuk se podrazumeva - čak i kada kucate reči, osećate se rashlađujućim u ovo prijatno letnje veče. Rizikujući ne tako suptilno plasiranje proizvoda, nosim svoj Gospodine Darcy majica odmah!


Prihvatite praznične vibracije 

Kredit za sliku: Seasaltcornwall

Odlazak u kancelariju je izazov kada se često neinspirativne britanske ulice pretvaraju u kontinentalnu Evropu sa piknicima i veseljem na svakom inču travnate površine.


Siguran sam da većina čitatelja dobro zna moć odjeće da samo malo podiže raspoloženje, pa prihvatite one tropske printove za koje brinete da nisu prilično uredski primjeren. 


Kancelarija nije baš prikladna ni za apsolutnu lopticu - posjedujte je. 

Ice Pops


Želite da odmah budete najpopularnija osoba u kancelariji i da se odmorite na suncu? Odjebi do najbližeg supermarketa i donesi svojim ljepljivim drugovima veliku kutiju punu leda. Nikada još nisam imao loš prijem!


HIDRATI

Kredit za sliku: flickr.com/marcoverchprofessionalphotographer

Mrzim što sam ta osoba, ali uzmite ogromnu flašu vode i gurnite je odmah u frižider, uđite ranije ako morate. Ako se osjećate stvarno otmjeno, iskusite mentu od sinoćnjeg mojita od kojih se možda i ne morate još uvijek oporavljati i uživajte u svojoj samozadovoljnoj hidrataciji dana. 

 

Kredit za naslovnu sliku: flickr.com/skajalee

PRETRAŽITE BLOG

Popularne objave

Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Točak godišnjih doba koji se stalno okreće duboko nas povezuje s prirodom i utka naše proživljeno iskustvo u beskonačnu tapiseriju vremena, ali i zima je sranje. ...
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Ima nečeg čvrstog u vezi sa rezolucijom reči na šta nikada nisam zaista prihvatio (čitaj; kompulzivno se pobunio), ali postoji drugi način da se postavi...
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Svjetlucava fatamorgana kontrasta i kontradikcija koje čine britanski stil klizava je riba za shvatiti, ali sumnja i ismijavanje svega što je pretjerano hvalisavo...
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Kada se kroz crvenkasto lišće jeseni zasjaju posljednji ljetni sunci, ušli smo u međusferu transsezonske mode. Uprkos kakvoj modi...