Umjetnost oblačenja se vraća na veliki način i bučne 20-te 2.0 su samo iza ugla!

by Karly Rayner

U protekloj godini način na koji se oblačimo drastično se promijenio. Bez konvencionalnog radnog dana ili društvenih prostora, fokus se pomjerio sa svestranih, svakodnevnih ansambala na ekstremne outfit. 


Primamljiva udobnost znojevih, pantalona na vezice i udobne trikotaže je vidjela potražnja za 'loungewear' raste 122% posto u Velikoj Britaniji, ali žudnja za malo blesavosti dovela je do toga da se mnogi od nas oblačemo kao da je to gala gala susreta za putovanje u veliki Tesco.

Naša Tilly majica

 

Dok neaktivno prelistavanje Instagrama trenutno čini da se čini da su ležerni izgledi novi oslonac, istorija pokazuje da se predviđa da će eksplozija vrhunskog glamura uljepšati naše ljeto.


Prema istoričaru mode, Raissa Bretaña, vjerovatno ćemo krenuti ka burnim 20-im, 2. dio jer se okrećemo od nenametljivih, prostranih krojeva i uzbuđeno skočimo u dotjeranije, skrojene izglede. Bretaña je rekla za Teen Vogue da:

 

“Primamljivo je misliti da će savremena moda nastaviti svojom trenutnom putanjom sve veće ležernosti – da će se sportska zabava na neki način dalje pretvoriti u nešto slično odjeći nalik pidžami, nakon ovog produženog perioda 'udobne' odjeće u karantinu. Međutim, želio bih da mislim da će se postpandemijska estetika pomaknuti u suprotnom smjeru – da će rasprostranjeni povratak na 'spoljnu' odjeću potaknuti obnovljeno zanimanje za oblačenje.”

 

Klatno koje se ljulja iz jedne modne krajnosti u drugu ima potpuni smisao. Dok se spremamo da ponovo izađemo iz naših čahura u barove, restorane i život, sasvim je prirodno da želimo da izgledamo najbolje i pozdravimo stare prijatelje kao naše najbolje leptire!

Naša Aubrieta haljina 

 


Dok sanjarimo o povratku u galerije, koncerte i pozorišta, čini se da dekadentne scene iz Velikog Getsbija plivaju u našoj kolektivnoj mašti, što bi moglo biti odgovor na teška vremena kroz koja smo prošli. 


Kada The Guardian ispitivao o oblačenju nakon pandemije, neke od najpoznatijih fashionistica i dizajnera širom svijeta otkrile su da predviđaju visoke potpetice i visoki glamur. Viktorija Bekam zamišlja „povratak uživanju u stilu burnih 20-ih, u sjajnoj haljini ili smokingu, sa štiklom“, dok je Alexa Chung rapsodično govorila o „beskrajnim zabavama“ i „zastrašujućim kratkim bodycon haljinama sa „odgovarajućim gaćicama – i visokim potpeticama“. ”

Stručnjaci za kupovinu takođe predviđaju preokret. U razgovoru za CNBC, Stacey Widlitz, predsjednica SW Retail Advisorsa, objasnila je:

 

“Vidjet ćete eksploziju kupovine za dobar osjećaj. Vrijeme se mijenja i ljudi se osjećaju pozitivno zbog ponovnog izlaska – ili čak sjedenja u parku u haljini.”

 

Dakle, ako se osjećate pomalo stidljivo zbog mogućnosti da izgledate preobučeno, svi znakovi ukazuju da je vrijeme da bacite izjavu i vratite se u život kao da izlazite iz vlastite montaže makeover-a. 

PRETRAŽITE BLOG

Popularne objave

Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Točak godišnjih doba koji se stalno okreće duboko nas povezuje s prirodom i utka naše proživljeno iskustvo u beskonačnu tapiseriju vremena, ali i zima je sranje. ...
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Ima nečeg čvrstog u vezi sa rezolucijom reči na šta nikada nisam zaista prihvatio (čitaj; kompulzivno se pobunio), ali postoji drugi način da se postavi...
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Svjetlucava fatamorgana kontrasta i kontradikcija koje čine britanski stil klizava je riba za shvatiti, ali sumnja i ismijavanje svega što je pretjerano hvalisavo...
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Kada se kroz crvenkasto lišće jeseni zasjaju posljednji ljetni sunci, ušli smo u međusferu transsezonske mode. Uprkos kakvoj modi...