Nema ničeg čudnog o moćnoj vizuelnoj metafori u cvetovima ove sezone 

by Karly Rayner

Preokrenuta priroda proteklih nekoliko godina bila je neosporna i – dok procvate proleće 2022. – koji se moraju imati u sezoni pravi su slučaj umetnosti koja imitira život. 


Dok je bujna prolećna bujica cvetnih dezena vremenska proslava prirodnog ciklusa godišnjih doba, izrazito ljupki ukus printova odražava naše sopstveno iskustvo iznošenja unutrašnjeg prostora. 


Postoji osjećaj otvaranja vrata i omogućavanja otisaka inspiriranim interijerom da pobjegnu iz okvira doma. Prikladna metafora za način na koji mnogi od nas cijene ekspanzivni osjećaj slobode nakon dvostruke doze ograničenja na proljetnu plimu. 


Bukolična domačnost bakinog porculana sa svojim wedgewood blues i prigušenim cvjetovima je prisutna u kolekcijama za proljeće 2022., ali se transformirala iz nečeg ustajalog u živu stvar koja diše dok je prošarana klasičnim siluetama. Ovi simboli ugodnog kućnog života oslobađaju se okvira kabineta, donoseći unutrašnju energiju u divljinu. 


 Kredit za sliku: Boden Vezen Blouson Jumper i Košulja s cvjetnim printom Gwendoline kompanije Shirt Company 

 


Ponekad cvjetni motivi dobiju lošu reputaciju zbog toga što su 'sigurni', ali način na koji su se popularne pandemijske zabave - poput vezenja - uvukle na odjeću koju ćemo nositi da uđemo u novo proljeće pune nade, nije dosadan. 


 Kredit za sliku: Yana bluza Thierryja Coulsona i Boho Greta košulja The Shirt Company 

 


Ima smisla da je naše kolektivno vrijeme zatvoreno u našim domovima apsorbirano u sama vlakna mode. Na kraju krajeva, dizajneri su se više ograničili i na domaći prostor, možda pronalazeći novo značenje u ljepoti ukrasnih ukrasa kojima s ljubavlju ukrašavamo svoje domove. Često neprimjećeni detalji unutrašnjosti kao što su resice skriveni su na vidnom mjestu, ali ovi amblemi unutrašnjeg carstva se pojavljuju i u odjevnim predmetima za proljeće/ljeto 2022. – željni da iskuse svježu svjetlost dana. 


 Kredit za sliku: Haljina Salma Cotton Muslin kompanije Shirt Company i Patou's SS22 naušnice inspirisane resicama

 


Proljeće nije vrijeme za razmišljanje o prošlosti, ali postoji određeni retro osjećaj na livadama raskošnog cvijeća koje cvjeta. Kako se kaže, sve staro je opet novo i ovo slavlje trajnog duha ženstvenosti i dalje je savremeno.


 Kredit za sliku: Nova Elspeth haljina The Shirt Company, Kolekcija Philosophy SS22 i naše potpuno nova Callie haljina 

 


Ovosezonska odjeća nudi romantičnu viziju proljeća i ljeta koja priziva topao, razigran dan ispijajući koktele na zabavi u vrtu. Postoji bezbrižan, koketni šarm u proljetnim kolekcijama 2022. koji govore o nadi za manje ograničeno ljeto opuštenosti. 


 


Ovdje u The Shirt Company, jedva čekamo.


 


 


 


PRETRAŽITE BLOG

Popularne objave

Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Učinite britansku zimu podnošljivijom prihvaćanjem sezonskog života
Točak godišnjih doba koji se stalno okreće duboko nas povezuje s prirodom i utka naše proživljeno iskustvo u beskonačnu tapiseriju vremena, ali i zima je sranje. ...
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Move Over Resolutions, 2022 je sve o postavljanju namjera i evo zašto!
Ima nečeg čvrstog u vezi sa rezolucijom reči na šta nikada nisam zaista prihvatio (čitaj; kompulzivno se pobunio), ali postoji drugi način da se postavi...
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Niko ne voli modnog hvalisa, pogotovo Britanci
Svjetlucava fatamorgana kontrasta i kontradikcija koje čine britanski stil klizava je riba za shvatiti, ali sumnja i ismijavanje svega što je pretjerano hvalisavo...
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Šta je transsezonska moda i zašto je važna?
Kada se kroz crvenkasto lišće jeseni zasjaju posljednji ljetni sunci, ušli smo u međusferu transsezonske mode. Uprkos kakvoj modi...