Svjetla, kamera, moda! Kako naše omiljene Netflix emisije inspiriraju naš način oblačenja

Moda ovih dana gleda u prošlost sa zamagljenom nostalgijom i čini se da bi uticaj pop-kulture naših omiljenih Netflix serija možda krvario na način na koji se oblačimo. 


Zabava na ekranu se nedavno pojavila u većini naših života, s temom bijega koja zaokuplja našu kolektivnu maštu. Emisije koje nas prenose u prošla vremena, fantastične situacije i bezbrižne igre pokazale su se posebno popularnim; zajedno sa hirovitim stilom koji kanališu.


Ispod je turneja kroz neke od Netflixovih emisija koje su svima bile na usnama i njihov utjecaj na svijet mode. 


 


Bridgerton


Kredit za sliku: Netflix/The Shirt Company 


 


Stilovi iz ere Regency Bridgerton zapalili su našu potisnutu želju da se dotjeramo i budemo ljepotica loptice!


To prenosi modna platforma Lyst pretrage za korzetima su na platformi naglo porasle za 123 posto, nakon čega su slijedile haljine carske linije koje su porasle za 93 posto


Iako ljuljanje poput debitantice možda nije praktično za svakodnevicu, Bridgerton-inspirisana čipka pokrila je prolećni stil u sjaju. Apsolutno smo obožavali Haljina za prezentaciju debitantkinje Eloise Bridgerton i misli naše Cherie košulja sa čipkom hvata dio tog frou-frou glamura s visokom ovratnikom i bisernim dugmadima na praktičniji način! 


 


Kraljičin gambit


Kredit za sliku: Netflix/The Shirt Company 


 


Dok Kraljičin gambitGlavni poklon koji nam je dao bio je ponovno oživljavanje popularnost šaha, Beth Harmon besprijekorna moda iz 60-ih također je podstakla naše interesovanje za sofisticiranije stilove iz tog doba. 


Bethin donekle minimalistički, elegantan izgled blokiran bojama upotpunjen je upadljivim akcentima i mislimo da su Bethine okrugle kragne bile istaknuti potpis emisije. Da dodamo malo Harmon Harmony postojećem outfitu, mislimo da je naše Ruth White Puritan Collar bi odgovarao, posebno kada je uparen sa crnim brojem A-linije.


 


The Crown 


Kredit za sliku: Netflix


 


Ikonični stil princeze Dajane i srceparajuća priča zarobili su naša srca po drugi put nakon četvrte sezone serije The Crown. Besprekorni izbori odeljenja garderobe kanalisali su Dajanin vintage izgled iz stvarnog života sa neverovatnom preciznošću. 


Svidjele su nam se puf rukave iz 80-ih, kombinacije košulje i trikotaže bez rukava i te nevjerojatne šare i cvjetne šare. Ako želite isprobati neke raskošne rukave iz 80-ih za veličinu, naša Ellie Amethyst Puff Sleeved Majica je prava za vas!


 


Schitt's Creek 

 


Kredit za sliku: Netflix/The Shirt Company 


 


Moira Rose je definicija ekstra i osvježavajuća reprezentacija starije žene koja riskira sa svojom garderobom i apsolutno je ubija!


Apsolutno obožavamo Moirinu nečuvenu modu, njenu izuzetnu slojevitost i, naravno, njenu sklonost posebno ekstravagantnim košuljama. Za kanalisanje vaše unutrašnje Moire, preporučujemo našu Antoinette smoking majica ili idemo gotičkim putem 'Vrane imaju oči' s našim Gardenia Shirt. Mislimo da odjekuje siluetu jednog od Moirinih najupečatljivijih outfita na mnogo nosiviji način! 


 Kredit za sliku: Netflix/The Shirt Company 


 


Podebljani tip


Kredit za sliku: Netflix/The Shirt Company 


 


Podebljani tip pokazuje da uredska odjeća ne mora biti pravi festival hrkanja i - možda i predvidljivo za emisiju o modnom časopisu - trendovi s revije su na pravom mjestu.


Jane Sloan, Sutton Brady i Kat Edinson iz emisije imaju raširene rukave i rukave u stilu 70-ih. stvarno trenutno imam modni trenutak. Da biste dobili dio akcije, zašto ne isprobate našu Magnolia Statement manžetna majica na za veličinu?