Politika dostave

COVID-19 AŽURIRANJE
KOLIKO SU SIGURNE ONLINE DOSTAVE TOKOM PANDEMIJE COVID-19? 

Pomno pratimo savjete javnog zdravstva Engleske (PHE) i potvrđujemo da ljudi koji primaju pakete i pisma NISU u opasnosti od zaraze COVID-19. Svi naši partneri kurirski vozači striktno poštuju higijenske standarde SZO i pružaju mogućnost potpisivanja ekrana za isporuku u vaše ime kako biste izbjegli kontakt, ili ako će kuriri u samoizolaciji dostaviti na vaše određeno sigurno mjesto ili do susjeda.

ISPORUKA

UK STANDARD - Kraljevska pošta praćena: BESPLATNO ZA NARUDŽBE PREKO 99 € (isporučuje se u roku od 2-3 radna dana)
UK STANDARD - Kraljevska pošta praćena: 4 € za narudžbe ispod 99 € (isporučuje se u roku od 2-3 radna dana)
UK EXPRESS - DPD: 10 € (Primjenjivo samo na narudžbe u kopnenom dijelu Velike Britanije prije 13:00; isporučuje se sljedeći radni dan)

EU EXPRESS - DHL Express: 21 € (isporučuje se u roku od 2-3 radna dana)

OSTALO WORLD EXPRESS - DHL Express: 29 € (isporučuje se u roku od 3-4 radna dana)

UK STANDARDNA DOSTAVA

BESPLATNO ZA NARUDŽBE U UK 99 €+

Molimo pročitajte naše uslove i odredbe:

 1. Naše STANDARDNE stope isporuke sadržane su u sažetku online plaćanja za vaše proizvode.
 2. Cilj nam je da otpremimo sve STANDARDNE narudžbe za isporuku što je prije moguće, ali molimo vas da ostavite 1-2 radna dana tokom perioda prodaje da pošiljka napusti naše skladište i 4 radna dana za stvarnu isporuku.
 3. Napomena: Narudžbe poslate nakon 13:00 sati bit će poslane sljedećeg radnog dana (Narudžbe poslate nakon 13:00 u petak uveče bit će poslane sljedećeg ponedjeljka, u zavisnosti od praznika UK)
 4. Dostavljamo koristeći Royal Mail tracked 48, što traje 48 sati da Royal Mail isporuči na vašu adresu nakon što ih preuzmu iz našeg skladišta. Royal Mail će skenirati paket nakon isporuke i također će zahtijevati potpis (osim tokom pandemije COVID-19 kada će potpisati ekran skenera u vaše ime). Ako niste kod kuće da primite svoju isporuku, može vam biti ostavljena bilješka s naznakom lokacije za preuzimanje na kojoj je možete preuzeti. Zadržavamo pravo da otkažemo vašu narudžbu i naplatimo vam troškove koje imamo kao rezultat i/ili da vam naplatimo sve dodatne troškove koje nastanemo u skladištenju robe ako je ne preuzmete u roku od 21 dana nakon datuma kada smo prvi put pokušao da vam ih dostavi.
 5. Uvjerite se da je vaša adresa za dostavu gdje ćete biti tokom radnog vremena. Ako zatražite da vaša narudžba bude ostavljena na vašoj kućnoj adresi za dostavu, a potpis ili fizička predaja proizvoda nije moguć, Kompanija Shirt nije dužna zamijeniti narudžbu ako vaša narudžba, iz bilo kojeg razloga, bude ukradena ili izgubljena nakon što je isporučen.
 6. Ako niste primili svoju pošiljku, a Royal Mail ju je zabilježila kao 'Dostavljenu', kompanija Shirt će istražiti s Royal Mail-om i ovaj proces će trajati najmanje 10 dana s Royal Mail-om prije nego što možemo riješiti problem.
 7. Uvjerite se da je vaša adresa za dostavu ispravno unesena dok postavljate narudžbu i kada primite e-poštu s potvrdom. Ako pogrešno unesete svoju adresu, ne snosimo odgovornost za neuspjeh isporuke i bilo kakva kašnjenja isporuke ili troškove nastale kao rezultat vaše greške. Zadržavamo pravo da vam naplatimo sve dodatne troškove nastale za vraćanje ili ponovnu isporuku vašeg paketa. 
 8. Preporučujemo kupcima da svoje pakete pošalju na (lokaciju "dostava") dnevnu adresu na kojoj se paketi mogu potpisati i/ili fizički primiti.
 9. Povremeno na našu isporuku vama mogu uticati događaji van naše kontrole.
 10. Isporuka narudžbe će biti završena kada isporučimo proizvode na adresu koju ste nam dali i od tog trenutka za proizvode ćete biti odgovorni.
 11. Ako propustimo rok za isporuku bilo kojeg proizvoda, možete odmah otkazati narudžbu ako vrijedi nešto od sljedećeg:
  1. odbili smo isporuku proizvoda;
  2. dostava u roku isporuke je bila neophodna (uzimajući u obzir sve relevantne okolnosti); ili
  3. rekli ste nam prije nego što smo prihvatili vašu narudžbu da je isporuka u roku isporuke neophodna.
 12. Ako ne želite odmah otkazati svoju narudžbu ili nemate pravo na to, možete nam dati novi rok za dostavu, koji mora biti razuman, a svoju narudžbu možete otkazati ako ne ispunimo novi rok.
 13. Ako ipak odlučite da otkažete svoju narudžbu zbog zakašnjele isporuke, možete to učiniti samo za neke od proizvoda ili za sve, osim ako bi njihovo razdvajanje značajno umanjilo njihovu vrijednost. Ako su vam proizvodi isporučeni, moraćete da nam ih vratite ili dozvolite da ih preuzmemo, a mi ćemo platiti troškove toga. Nakon što otkažete narudžbu, vratit ćemo vam sve iznose koje ste nam platili za otkazane proizvode i njihovu isporuku.
 14. Ovisno o vašoj destinaciji isporuke, vaša narudžba može biti podložna uvoznim carinama i porezima koji se primjenjuju kada isporuka stigne na to odredište. Trudimo se da uključimo sve primjenjive carine i poreze u naše cijene gdje je to moguće. Međutim, imajte na umu da za isporuke izvan naših odredišta za dostavu nemamo kontrolu nad ovim troškovima i ne možemo jamčiti da ćemo precizno predvidjeti njihov iznos. Na kraju krajeva, to je odgovornost kupca. Vi ćete biti odgovorni za plaćanje svih takvih uvoznih dažbina i poreza. Molimo kontaktirajte svoju lokalnu carinarnicu za dodatne informacije prije nego što naručite.
 15. Morate se pridržavati svih važećih zakona i propisa zemlje za koju su proizvodi namijenjeni. Nećemo biti odgovorni ako prekršite bilo koji takav zakon. 

Standardna dostava UK uključuje: Sjevernu Irsku, Škotsko gorje, Ostrvo Man, Ostrvo Vajt, Kanalska ostrva - Džersi i Gernzi.

UK DOSTAVA SLJEDEĆEG DANA - DPD 

10 € - Samo kopno UK* Isključuje Sjevernu Irsku, Škotsko gorje, Ostrvo Man, Ostrvo Vajt, Kanalska ostrva - Džersi i Gernzi.

Molimo pročitajte naše uslove i odredbe:

 1. Naše cijene isporuke DPD SLJEDEĆI DAN sadržane su u sažetku online plaćanja za vaše proizvode.
 2. Cilj nam je da sve narudžbe sljedećeg dana pošaljemo isti dan ako su poslate prije 13 sati.
 3. Napomena: Narudžbe poslane nakon 13:00 sati bit će poslane sljedećeg dana.
 4. Narudžbe poslane nakon 13:00 u petak uveče bit će poslane sljedećeg ponedjeljka, podložno praznicima u UK.
 5. Dostavljamo sljedeći dan s DPD-om, što zahtijeva potpis prilikom isporuke (osim tokom pandemije COVID-19 kada će u vaše ime potpisati ekran skenera i uzeti fotografski dokaz isporuke). Ako niste kod kuće da primite svoju isporuku, može vam biti ostavljena bilješka s naznakom lokacije za preuzimanje na kojoj je možete preuzeti. Zadržavamo pravo da otkažemo vašu narudžbu i naplatimo vam troškove koje imamo kao rezultat i/ili da vam naplatimo sve dodatne troškove koje nastanemo u skladištenju robe ako je ne preuzmete u roku od 21 dana nakon datuma kada smo prvi put pokušao da vam ih dostavi.
 6. Uvjerite se da je vaša adresa za dostavu gdje ćete biti tokom radnog vremena. Ako zatražite da vaša narudžba bude ostavljena na vašoj kućnoj adresi za dostavu, a potpis ili fizička predaja proizvoda nije moguć, Kompanija Shirt nije dužna zamijeniti narudžbu ako vaša narudžba, iz bilo kojeg razloga, bude ukradena ili izgubljena nakon što je isporučen.
 7. Ako niste primili svoju pošiljku, a DPD ju je zabilježio kao 'isporučeno', kompanija za košulje će istražiti kod DPD-a i ovaj proces će trajati najmanje 10 dana sa DPD-om prije nego što možemo riješiti problem.
 8. Uvjerite se da je vaša adresa za dostavu ispravno unesena dok postavljate narudžbu i kada primite e-poštu s potvrdom. Ako pogrešno unesete svoju adresu, ne snosimo odgovornost za neuspjeh isporuke i bilo kakva kašnjenja isporuke ili troškove nastale kao rezultat vaše greške. Zadržavamo pravo da vam naplatimo sve dodatne troškove nastale za vraćanje ili ponovnu isporuku vašeg paketa. 
 9. Preporučujemo kupcima da svoje pakete pošalju na (lokaciju "dostava") dnevnu adresu na kojoj se paketi mogu potpisati i/ili fizički primiti.
 10. Povremeno na našu isporuku vama može uticati događaj van naše kontrole.
 11. Isporuka narudžbe će biti završena kada isporučimo proizvode na adresu koju ste nam dali i od tog trenutka za proizvode ćete biti odgovorni.
 12. Ako propustimo rok za isporuku bilo kojeg proizvoda, možete odmah otkazati narudžbu ako vrijedi nešto od sljedećeg:
  1. odbili smo isporuku proizvoda;
  2. dostava u roku isporuke je bila neophodna (uzimajući u obzir sve relevantne okolnosti); ili
  3. rekli ste nam prije nego što smo prihvatili vašu narudžbu da je isporuka u roku isporuke neophodna.
 13. Ako ne želite odmah otkazati svoju narudžbu ili nemate pravo na to, možete nam dati novi rok za dostavu, koji mora biti razuman, a svoju narudžbu možete otkazati ako ne ispunimo novi rok.
 14. Ako ipak odlučite da otkažete svoju narudžbu zbog zakašnjele isporuke, možete to učiniti samo za neke od proizvoda ili za sve, osim ako bi njihovo razdvajanje značajno umanjilo njihovu vrijednost. Ako su vam proizvodi isporučeni, moraćete da nam ih vratite ili dozvolite da ih preuzmemo, a mi ćemo platiti troškove toga. Nakon što otkažete narudžbu, vratit ćemo vam sve iznose koje ste nam platili za otkazane proizvode i njihovu isporuku.
 15. Ovisno o vašoj destinaciji isporuke, vaša narudžba može biti podložna uvoznim carinama i porezima koji se primjenjuju kada isporuka stigne na to odredište. Trudimo se da uključimo sve primjenjive carine i poreze u naše cijene gdje je to moguće. Međutim, imajte na umu da za isporuke izvan naših odredišta za dostavu nemamo kontrolu nad ovim troškovima i ne možemo jamčiti da ćemo precizno predvidjeti njihov iznos. Na kraju krajeva, to je odgovornost kupca. Vi ćete biti odgovorni za plaćanje svih takvih uvoznih dažbina i poreza. Molimo kontaktirajte svoju lokalnu carinarnicu za dodatne informacije prije nego što naručite.
 16. Morate se pridržavati svih važećih zakona i propisa zemlje za koju su proizvodi namijenjeni. Nećemo biti odgovorni ako prekršite bilo koji takav zakon. 

DOSTAVA U OVERSE

Nudimo dostavu na širok spektar međunarodnih destinacija. Međunarodna dostava se naplaćuje prema odredištu pošiljke.

* MOLIM VAS DOZVITE MALO VIŠE VREMENA ZA MEĐUNARODNE DOSTAVE PREDBOŽIĆNE I PRAZNIKE 

Imajte na umu da rokovi isporuke za Evropu i ostatak svijeta mogu potrajati duže zbog carinske obrade. Vaša narudžba također može izazvati dodatne carine i poreze prilikom isporuke, ovisno o pravilima i propisima vaše zemlje.

Narudžbe poslane nakon 13:00 u petak uveče bit će poslane sljedećeg ponedjeljka, podložno praznicima u UK.

Iz sigurnosnih razloga sve isporuke u inostranstvo moraju biti potpisane.

USLOVI PRED NARUDŽBE

Našim kupcima nudimo ekskluzivnu priliku da kupe naše stilove prije nego što stignu u UK. Imajte na umu da nakon kupovine putem naše opcije 'Prethodna narudžba' vaša uplata je obrađena i vaša majica je dodijeljena isključivo vama i ni pod kojim okolnostima vaši dodijeljeni artikli nisu dostupni za kupovinu drugim kupcima. Ako ste svoje artikle kupili na 'Pre Order', sačekajte period od 4 do 8 sedmica da vaš artikl stigne. Molimo pročitajte naše uslovi isporuke u vezi sa zakašnjelom ili zakašnjelom isporukom. 

Molimo pročitajte naše Često Postavljena Pitanja Vodič ovdje

Ako imate dodatnih pitanja, kontaktirajte customercare@theshirtcompany.com